Biografie

Wie is de bezieler van Aqua3Vision?

benoît Renaux, uniek als zijn voornaam (jawel, met kleine letter!), en gekenmerkt door zijn achternaam (zijn vader en grootvader waren bekende Belgen), is de bedenker, uitvinder en realisator van deze flatscreen aquaria.

Geboren te Duffel (nabij Antwerpen) in 1955, als kleinzoon van Marcel Renaux, die tijdens Wereldoorlog II de poedermelk voor baby’s op de markt bracht onder de naam “Farine lactée Renaux” en zich later ontpopte als één van de befaamste belgische chocolatiers en in Duffel de chocoladefabriek aan zijn zoon, Fredy Renaux, vader van benoît, naliet tot de overname in 1976…

Met deze roots was het duidelijk dat benoît in de wieg gelegd was om iets te creëren!

Een hekel hebbende aan de plastieke tafelkleden bij oma’s en groottantes, bracht benoît op het idee om gecoate stoffen op de markt te brengen, met hip interieurgericht design, alsook eenvoudig in onderhoud….op zijn laatste textielstand installeerde hij als “toetje en publiekstrekker” een flatscreen aquarium!! Deze publiekstrekker op de “Europacado”-beurs in 2006 kondigde het begin aan van een nieuw avontuur… Aquarium-3-vis-ion! 

benoît dook zijn atelier in en verfijnde het concept van zijn eerste flatscreen aquarium, en stelde het nadien voor aan de buitenwereld. Met groot succes!

Zijn eerste beurs in Oostende (°2008) was onmiddellijk een schot in de roos!

Op Cocoon 2008 smukte hij de stand op met een heel simpele hoge vaas, een waterpompje en een bloem… Het waterpompje werd eveneens prompt een publiekstreffer!

In 2010 ging benoît nog een stap verder en creëerde hij de “Vis-a-Vis”, het doorkijk-aquarium…..

Dankzij zijn esthetische fijngevoeligheid, en “out-of-the-box approach” weet benoît keer op keer te verbazen. 

Surf even rond op de site, en laat u onderdompelen in de wondere wereld van benoît!

benoît Renaux

Hartelijk dank aan al mijn klanten voor hun trouw en loyaliteit de afgelopen 15 jaar.

Aquarium-3-vision bestaat 15 jaar op 31/01/2023!
0